От тази страна на небето

Последователите на Христос притежаваме „виза“ и „паспорт“ за вечната ни родина – небесното царство. И понеже сме се запътили към небето, ние живеем живота си на земята с ценностите и целите на нашето отечество.

Дори без да сме били там физически, родината ни живее в нас и тя определя не само кои сме всъщност, но и какво трябва да бъде поведението ни докато все още сме в положението на „емигранти“. Затова колкото повече мислим и копнеем за небето, толкова повече здраво сме стъпили на земята. В истинското следване на Господа се съдържа елемента практичност.

Именно тази практичност ни учи да си събираме съкровище на небето, а не на земята. Мястото, на което се намира нашето съкровище, определя какво всъщност представлява съкровището ни. Ако богатството ни е на земята, то се състои в пари, бижута, ценни книжа и т.н. Ако обаче богатството ни е на небето, то се измерва в количеството „небесна обменна валута“, която притежаваме – дела, които прославят Божия Син Исус Христос. Следствието от натрупването на такъв вид богатство е трудно изразимо с думите, които се използват от тази страна на небето.

Основният извод от разсъжденията за нашата родина-небето е, че от тази страна на небето трябва да живеем с реалността и ценностите на истинското ни отечество. А това в крайна сметка не е чак толкова трудно – необходимо е само да повярваме в Писанието, което ни учи, че ако сърцето ни принадлежи на небето, то там ще бъдат и нашето истинско съкровище, там ще е и жилището ни, и наследството ни, и живота ни.

Слушайте проповедта  „От тази страна на небето“ в YouTube канала на Християнски мисионерски център – Видин.

Вашият коментар

Design a site like this with WordPress.com
Първи стъпки