Какво разкрива Библията за задкулисието?

Настоящите политически решения все по-отчетливо подсказват, че посоката за развитие на обществото се определя от някой, който стои в сянка. Неадекватностите около справянето с коронавируса например подсказват, че са налице скрити планове за поставяне на човечеството под контрола на невидим глобален елит, който не разкрива лицето си, но образно казано дърпа конците на обществото-марионетка, за да поведе хората в желаната от него посока.

В решенията на правителства от всички краища на света за справяне с кризата с Ковид-19 се наблюдава безпрецедентна неадекватност, а както добре знаем зад всяка неадекватност стои реално съществуваща причина. Мислещите хора все по-ясно разбират, че съвсем конкретни задкулисни намерения стоят зад опита на глобалния елит да изолира, маскира, ваксинира, тероризира населението на земята.

Но какво всъщност представлява задкулисието? Кулисите са странични декори от черен плат на театрална сцена. На пръв поглед кулисите са незначителен елемент от декора, но в крайна сметка те имат своето съществено място за успешното провеждане на представлението. Извършеното зад кулисите остава скрито от публиката. Ето защо терминът задкулисие е придобил значение, което обозначава потайните действията на определена група хора, които имат за цел да окажат въздействие върху обществото, за да може „пиесата“ да се развие в посока, която е планирана от скрития зад страничния декор „режисьор“.

Иначе казано, задкулисието е тайно, скрито действие. Синоними на задкулисен са таен, скрит, прикрит, неясен, невидим, тайнствен, подмолен, интригантски, непочтен, хитър, изкусен, безскрупулен, нечестен и т.н.

Голяма част от принципите на задкулисието виждаме в отношенията и действията, които враговете на Исус предприемат срещу Него. Лидерите на юдейския народ са наговарят да погубят Христос макар и в началото на служението на Исус те привидно да заемат неутрална позиция. В онзи исторически период юдейския елит няма  самостоятелна власт заради политическото управление на Рим, но въпреки това той се стреми да насочи обществото в желаната от него посока. Приликата със съвременното задкулисие е, че хора и организации, които нямат реално делегирана власт, каквато демократичната форма на управление е уредила (чрез честни демократични избори), са  узурпирали управлението чрез задкулисни действия и механизми.

Характеристики на задкулисните действия са омразата към истината – омраза, която в крайна сметка води до желание на елита да неутрализира същата тази истина; задкулисието е резултат от арогантно, мизантропско отношение към хората; задкулисието се стреми да контролира обществото чрез всяване на страх; парите (подкупите) винаги са сред основните средства за постигане на целите на тайния елит; задкулисието флиртува с официалната власт, за да я използва.

Това, което тайния задкулисен „режисьор“ не отчита обаче е, че Бог има позиция по въпроса. Божието слово обещава, че всяко тайно действие ще бъде разкрито и преценено от Този, Който седи на съдийския престол. Христос знае мотивите, намеренията и действията на всеки човек, в това число и на този, който стои зад кулисите.

Слушайте цялата проповед „Какво разкрива Библията за задкулисието?“ в YouTube канала на ХМЦ – Видин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това: