Промяната в климата на Земята – истинската причина

През последните десетилетия в общественото пространство битува една тема, която невидимо оказва въздействие върху нашия живот. Политици, медии, екологични организации, развлекателна индустрия и др. интерпретират промяната в климата на Земята по начин, който засилва духовния (идеологически) натиск върху обществото. Толкова често се говори за глобално затопляне, парников ефект, повишаване на водите на световния океан и т.н., че жителите на планетата без да осъзнават приемат внушенията на световния елит и са готови да се разделят с основните си човешки права.

Произходът на екологичното движение и екологизма бележи началото си от заформящия се през 19 век комунизъм – политическият строй, който е идейно свързан с вавилонизма – религията, издигаща човек на мястото на Бог. Комунистическите идеолози умело се възползват от социалните движения възникнали около проблемите съпътстващи индустриалната революция и дългосрочно и системно планират как да използват проблемите с екологията, за да наложат своята религия (политически строй) върху целия свят.

Глобалните екологични комунисти, точно както поддръжниците на медицинския фашизъм, който виждаме да се вихри в момента, имат за цел отнемането на граждански свободи, за да може върху хората по света да бъде наложен тотален контрол. В прокарването на екологичната идея – налагана от ООН – виждаме и впрегнат мощния пропаганден „арсенал“ на Холивуд. Огромен брой са филмите, които засягат темата за глобалното затопляне по крайно тенденциозен начин. Касовата холивудска продукция „След утрешния ден“ е само един от многото примери за такава пропаганда.

Екологичното движение е идеология, духовно движение, религия, което е неразривно свързано с други разрушаващи света движения като феминизъм, хомосексуализъм и др. В същността си екологизма е насочен към поклонение пред природата и оттук той може да бъде възприеман като духовно обвързан с другите движения, които се покланят на творението, а не на Твореца.

Темата за промяната в климата на Земята ясно разкрива арогантността на съвременния човек, който нагло претендира, че е в състояние да контролира времето и природата. Със своето високомерие дребния размирник наречен човек демонстрира, че е в състояние да владее творението, като в същото време си позволява да отхвърля Този, Който му е позволил да се ползва от същото това творение. Едно нещо е да бъдем настойници, а съвсем друго да имаме претенции за собственост върху „имота“, който Бог ни е поверил.

Отношението на съвременния бунтовен човешки род е собственическо към нещо, което не е негово притежание. Ние, християните обаче имаме шанса да виждаме ясно житейските реалности. Когато се сблъскваме с всички тези пропагандни послания, които идват от медии, филми, политически речи и всякакъв друг вид публични внушения, е редно да разпознаваме сатанинската същност на идеологията, която стои зад на пръв поглед добрите намерения за опазване на околната среда.

Истинската причина за промяната в климата на Земята е човешкия бунт срещу Твореца, а единствено адекватното решение на проблема не се съдържа в арогантните намерения на световния елит да ограничава гражданските свободи, а в това хората да се върнат с каещи се сърца при Всемогъщия Бог и да молят Създателя за милост.

Слушайте цялата проповед „Промяната в климата на Земята – истинската причина“ в youtube канала на Християнски мисионерски център – Видин

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това: