Здравната система на Вавилон

Болният човек е уязвим. Сблъсъкът със страданието преобръща целият му свят. Мечтите са се изгубили в болката, душевните сетива са притъпени, радостите са заместени от скръб. Болният човек има една основна нужда – нуждата да оздравее, за да продължи да живее пълноценно. Болният човек е уязвим, а уязвимият човек е по-готов да тръгне по път, който обещава да го отведе далеч от страданието. Това е една от причините повечето хора да повярват в Бог тогава, когато са в уязвимо състояние и са наясно, че смисълът на съществуването им не се корени в суетите на този свят.

И понеже страданието е подходящо време за важни житейски избори, то врага на човешките души, чрез умело използване на основното оръжие в арсенала си – заблудата – прилъгва съвременния човек с празни обещания. Горчивата ирония се състои в това, че същият този, който търси „да открадне, да заколи и да погуби“, изкусно мами хората, че ще се погрижи за здравето им. И тази лъжа придобива съвсем конкретни очертания. Много често тя се проявява в издигане ролята на държавата по отношение грижата за здравето на всеки гражданин. Проблемът в реализирането на една такава „грижа“ е, че когато държавата се залови със задачата да контролира здравето на хората, тя негласно започва да обожествява себе си. Който има власт над здравето на човек, той или е истинския Бог, или има апетити да бъде бог.

Зад всяка една политическа или религиозна система, която се противопоставя на Бог чрез издигане на човек или на човешка форма на управление, прозира образа на Вавилон, за който четем в Писанието. Библейската история ни разкрива, че духа на Вавилон съпътства хората от книгата Битие до книгата Откровение. Вавилон е символ на бунта на човек, изразен в изграждането на структура (система), която да се противопостави на Бог. В различните етапи от човешката история Вавилон е придобивал различни черти. В настоящето можем да го разпознаем в неговото действие във всички тези системи – здравна, образователна, икономическа, социална и др., които се стремят да внушат на човек, че животът му изцяло зависи от земния управник, а не от Източника на живота. Обожествяването на земното управление е видим израз на действието на сатана в уредбата на обществото.

Примери за начина, по който действа съвременния Вавилон, използвайки здравната система, можем да открием в множество държавнически решения на съвременните управници. В изкуствено създадената криза с вируса наречен Ковид-19, СЗО (Световната здравна организация) наложи своята политика на повечето от страните по света, като ограничи основни граждански свободи.

Свидетелство за държавния здравен контрол виждаме в действията на медицинските служби в Германия, които изискват деца с положителен PCR тест за Ковид-19 да бъдат отделени от родителите си. Детето, дори и ако е съвсем малко, трябва да стои само в стаята си, да не се храни заедно с близките си и да не контактува с тях. Ако родителите не спазват тези изисквания, детето им ще бъде настанено в институция от затворен тип.

Отношението на Бог към хората е коренно различно от това на изразителите на вавилонската здравна система. Докато Бог е милостив към хората, безличната здравната система на Вавилон има една единствена цел – да съдейства за това да доведе човечеството до преклонение пред антихрист.

Въпреки, че по времето на Исус няма държавна здравна структура, в Божието Слово ние можем да открием какво всъщност е отношението на Исус към всяка система или човешка интерпретация на закон, които поробват хората вместо да ги освободят. „И каза им: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата; така щото Човешкият Син е господар и на съботата.“ (Марк 2:27-28)

Слушайте цялото поучение „Здравната система на Вавилон“ в YouTube канала на ХМЦ – Видин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това: